Termostat arızası nasıl anlaşılır?

Termostat arızası nasıl anlaşılır konulu videomuza hoşgeldiniz.

VİDEO AÇIKLAMASI  Merhaba. Bugün sizlere termostat arızası nasıl anlaşılır onu göstereceğim. Aracınızın termostatı arızalıysa aracın fanı açmaz motor içinde sıcak su kalır.

Sürekli sıcak su kaldığı için motorun içinde aracın motor bloğu ısınacaktır. Silindir kapak contasını yakacaktır.

Fan açmayan aracın, araçta yedek su depomuzda ya da radyatör kapağından tazyikten dolayı su kaçırır,

Termostatın arızalı olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Çoğu araçta bildiğiniz üzere devir daim buradadır. Kiminde v kayışına bağlıdır, kimin de trigere bağlıdır , Gördüğünüz gibi benim devir daim burada. Devir daimin tam arka tarafında yani diğer tarafında motorun sağ tarafında termostat olur. Devir daim ile birlikte aynı yerde termostat olmaz, Bu genellikle bu şekildedir. Şimdi benim devir daimim burada, termostatım nerede onu göstereyim. Termostatım hemen şu aradaki parça, eğer termostatınız arızalıysa  şu şekilde kontrol edebilirsiniz.

Benim şurada boruyu eğer termostat motordaki sıcak suyu radyatöre göndermediği için bu benim termostat borum soğuk olur. Benim şuan borum alev gibi yanıyor, buradaki boruyu ellerseniz soğuk. Bir de bunun arka tarafında borumuz var. Burada kalorifere giden borularımız vardır. Bu borular eğer sıcaksa buradaki soğuksa biliniz ki termostatınız arızalıdır.

Su sıcakken kontrol edilir, çok sıcakken yapılmaz. Arıza tespitini boruları elleyerek anlarsınız  termostatın arızalı olup olmadığını. Eğer termostat artmıyorsa, kaloriferin orada olan kısımdaki hortumlar sıcak, radyatöre giden hortumlar ise soğuk olur. İçindeki suyu salmadığı için eğer termostat açmış olsaydı buradaki radyatöre giden hortumda sıcak olacaktı. Ama termostat artmadığı için soğuk oluyor. Arızayı bu şekilde anlayabilirsiniz. Termostat önemlidir, termostatınız takılı kalıyorsa ya da arıza yapmıyorsa açmıyorsa motor bloğundaki sıcak su motorunuza zarar verir.

Termostat değişmezse sonuç ne olur?

Conta yakarsanız ekstrem daha da ileriye gider pistonları yakarsınız. Silindir kapağını eğersiniz çok masraf çıkar, Motor indirmeye kadar iş büyür gider, Bu yüzden termostat önemlidir, dediğim gibi termostatı bu şekilde kontrol edebilirsiniz . Umarım faydalı olmuştur, beni izlediğiniz için teşekkür ediyorum  kendinize iyi bakın hoşça kalın.

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir