Araçta kaporta hasarı hiç olmaz ya da çok az olur.
Airbag aksamı açılmamıştır.
Çoğunda değişen parça yoktur.
Şasileri düzgündür.
Elektriksel aksam sorunları yaşanabilir.
İç döşeme, koltuk gibi malzemeler yıpranmış, sararmış vs olabilir.
Araçtan gerçekten anlayan kişisel sel hasarlı araç almaktan çekinir.
Yeni model araçlar fazlası ile elektronik olduğu için sık arızalanma sorunları görülebilir.
Araç içinde koku sorunları sık gelen şikayetler arasındadır.
Normal bir darbe alarak perte çıkan bir araçta, sadece darbe aldığı bölge ile ilgili sorunlar yaşanır ya da güzel tamir edilmişse hiç yaşanmayabilir. Ancak sel hasarlı aracın beyni, BSI aksamı sigorta kutusu, ön konsal içi tesisat, benzinli ise ateşleme tesisatı gibi parçalar selden etkileneceği için zamanla bu parçalarda sürekli arıza ihtimali doğar.
Çoğunlukla bu aracı hasarlı hali ile satın alıp toplayan kişiler, her parçasına muazzam özen gösteremez. Bunun sebebi sahtekar olmaları değil her işletmenin amacı olan kar etme gereksinimidir. Her parça düzenli ve orijinal şekilde onarılır ise kar edilemeyeceği için biraz ucuza kaçılmaktadır. Alırken bu durumları bilerek alabilirsiniz.
Her aracın selde kalması farklı olabilir. Bir araç saatlerce tamamen suya gömülürken bir ara sadece taban kısmından kısmi sel hasarlı araç olabilir. Aracın durumuna, fiyatına, ettiğiniz kara göre araç mantıklı ise, düzgün bir ekspertiz yaptırarak araç satın alınabilir.
Bu tiyo su hasarlı araçları alırken dikkat edilmesi gerekenler araca kasko yapılmayacağını, yapan firma bulsanız dahi muafiyetli şekilde yapılacağını bilmeniz gerekir. Eğer kasko sizin için önemli bir etken ise sel hasarlı olup ağır hasar kaydı işlenmiş ise aracı alırken iki kere düşünmeniz gerekecektir.