Lastik Yarılmasını Kasko Karşılar mı? Lastik Patlaması Kaskoya Girer mi?

Lastik Yarılmasını Kasko Karşılar mı? Lastik Patlaması Kaskoya Girer mi?

Lastik Yarılmasını Kasko Karşılar mı? Lastik Patlaması Kaskoya Girer mi? Bazı şart ve prosedürleri karşılayan durumlar söz konusu ise kaskodan lastik değişimi mümkündür. Kasko sigortasından lastikleriniz ücretsiz olarak değiştirilir. Bu değişiminin karşılanması ve kaskonun bu ücreti ödemesi için gerekli olan şartlar ve olayın oluş şekillerinin uyumlu olması gerekecektir.

Lastik Yarılmasını Kasko Karşılar mı?

Lastiğin yarılması kasko kapsamında karşılanabilecek bir hasardır.

Fakat lastiğin bir çarpma, hasar ya da sabotaj gibi nedenlerden yarılması gerekmektedir. Uzun yolda seyir halindeyken lastiğiniz yarılmışsa bu yıpranmaya bağlı olarak gelişen bir sorun olduğu için kaskodan karşılanmaz. Ancak açık bırakılan bir kanalizasyon kapağı nedeni ile lastiğiniz yarıldıysa kasko bunu karşılar.

Dikkat edilmesi gereken nokta lastiğin bir kaza ya da dış etki sonucu yarılması gerekmektedir. Bu gibi hasarlarda sadece lastik değil tablo rot başı gibi birçok yerde de hasar meydana geleceği için serviste onarım sırasında değiştirilecektir.

Lastik Patlaması Kaskoya Girer mi?

Patlayan lastik kaskodan değişmez. Ancak kasko şirketleri çekici hizmeti sunar. Sigorta şirketinin çekicisinden yararlanarak aracınızı bir lastik servisine ücretsiz çektirebilirsiniz. Kalan kısım ise ücretli olarak araç sahibi tarafından karşılanmaktadır.

Lastik Hasarlarında Tamamını Ödeme Yapılmaz

Lastik hasarı olan araçlarda hasarın tam ödenmemektedir. Çünkü lastikler kullanılan ve zamanla yıpranan malzemelerdir. Araç lastiğiniz yarıldığında, lastiğin durumuna göre %50 ye varan kesintiler uygulanır. Bu kesintiye kıymet kazanma tenzili denmektedir.

Araç lastiğinizi 2 yıl önce almışsanız, 2 yılın sonunda lastikleriniz kaskodan değiştiğinde sıfır lastik takılır. Ancak hasarlı ve yarılan lastiğiniz 2 yıllık yıpranmış lastikler olduğu için takılan sıfır lastiğin yıpranmaya bağlı farkını siz ödemek zorundasınız. Bu sadece lastik hasarlarında değil, akü gibi aracın diğer bu tip eskimeye maruz kalan parçalarında da uygulanmaktadır.

Bu kesinti tamamen yasal bir durumdur  ve bu kesintiyi neredeyse tüm kasko firmaları uygulamaktadır. Tek bir istisna vardır: lastikleriniz daha yeni alınmış ise hiçbir kesinti yapılmadan sıfır lastikler aracınıza takılmaktadır.

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir