Oksijen veya Lambda Sensörü Arızası Belirtileri Nasıl Anlaşılır?

Oksijen veya Lambda Sensörü Arızası Belirtileri Nasıl Anlaşılır?

Oksijen veya Lambda Sensörü Arızası Belirtileri Nasıl Anlaşılır ? Oksijen sensörü, lamda sensörü olarak da bilinen bu parçalar, motor kontrol üniteleri yeni sistemlerle hazırlanan araçlarda 2 adet olarak (birisi egzoz manifoltu üzerinde diğeri ise katalitik konvektör bitiminde) bulunur.Fakat eski model araçlarda genellikle tek bir oksijen sensörü bulunmaktadır.

Lambda(Oksijen) Sensörü Arızası Nasıl Anlaşılır?

Lambda sensörü, egzoz gazının içindeki oksijen miktarını ölçerek motor kontrol ünitesine (ECU) iletir. Motor kontrol ünitesi, söz konusu bilgiye göre, hava yakıt karışımını ayarlar ve  ateşlemeyi sağlar.

Bu parçadan alınan verilere göre şekillendirilen ateşleme ve yakıt sistemleri, oksijen sensörünün arızalanmaya başlaması sonucunda araç sahiplerinin de anlayacağı türden  sinyaller vermeye başlar. En sık görülen oksijen sensörü arıza belirtileri şunlardır:

Lambda Sensörü Arıza Belirtileri

• Ani Hızlanmalarda tekler ve gaz yememe sorunları yaşar.

• Hava yakıt dengesi bozulması yüzünden çekiş düşer.

• Hızlanma ve performans  düşer.

• Yakıt sarfiyatını arttırır.

• Rölantide bozulmalar yaşanabilir.

• Motor Arıza Lambası (Check-OBD) Sabit yanmaya başlar.

Oksijen Sensörü Arızası Nasıl Anlaşılır?

Öncelikle araç bir OBD cihazına bağlanarak motor kontrol ünitesi (ECU) arıza kayıtları okunur. Fakat bu kayıtlar genellikle genel bilgiler verir, tam bir nokta arızasını belirlemez. Örnek vermek gerekir ise; 2 Nolu silindir yanma hatası kaydı görülrken , hatanın sensörden mi, bujiden mi, bobinden mi, ya da enjektörden mi kaynaklandığını tespit etmek ustaya kalmıştır.

Bu aşamadan OBD cihazından araç röantide çalışıyor iken oksijen sensörü verilerine girilerek anlık veri iletimi kontrol edilir. Gaz verme rölanti gibi aşamalarda söz konusu veriler yükselip azalır. Eğer bir sensörde veriler çok stabil görünüyor ya da hiç veri alınamıyor ise sensör arızalı olduğu sonucuna varılabilir.

Tabi bu gibi durumlarda sensörde bir arıza olmayıp sadece soket kablo ve elektrik aksamında da sorun oluşmuş olabilir. Tüm olasılıklar kontrol edilmeden sensör değişimi boşa maliyetten öteye geçmez ve genellikle sorunun çözümünü sağlamaz. Lambda sensörü fiyatlarının pahalı olduğunu hatırlar isek arıza netleştirilmeden parçanın değişimi mantıksız bir onarım işlemi olacaktır çünkü bu tip parçaların oto yedek parçacılar tarafından geri iadesi, genellikle kabul edilmez.

Geçici ve Yanlış Çözümler

Genellikle rolanti sorunları yaşayan yada motor arıza lambası bir türlü söndürülemeyen araçlarda, oksijen sensörlerini iptal etme girişimleri sıklıkla görülmektedir. Bu işlem ile ECU verileri dengesizleşir ve araç rolantisi, yakıtı ve performansı bu işlemden olumsuz yönde etkilenir.

Sensörler arasına direnç atmak, tamamen iptal etmek gibi birçok merdiven altı uygulama kısa vadede çözüm gibi görünse de uzun vadede sorun yaşamanıza neden olacaktır. Bu konuyu detaylı olarak işlediğimiz Oksijen – Lambda sensörü İptali Ne Kadar mantıklı konumuza göz atabilirsiniz

1 Yorum

“Oksijen veya Lambda Sensörü Arızası Belirtileri Nasıl Anlaşılır?” için bir yanıt

  1. mehmet dedi ki:

    a6 audi aci bi koku ve duman var sensorden olabilirmi lamba yanmadi bi kere yandi sundu yakitta artti yardimci olur saniz sevinirim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir