Gaz Kaçağı Nasıl Anlaşılır?

Araç ister enjeksiyonlu olsun ister karbüratörlü olsun gaz kokusu LPG’li her araçta görülmektedir. Peki Gaz Kaçağı Nasıl Anlaşılır?

Araçtan Neden Gaz Kokusu Gelir?

Katkılı oto gazlar arabada bir miktar koku yaptığı bilinmektedir. Koku katkılı gazı aldıktan sonra başladıysa o katkılı gazı bitirip başka istasyondan gaz almak gerekir.

Gaz Kaçağı Nasıl Anlaşılır?

Arabada gaz kaçağı varsa sürekli LPG kokusu gelir. Bu kaçağın nedeni ise LPG sisteminin borularında, bağlantı vidalarında ve enjektör hortumlarında bir hasar veya gevşeme var olmasıdır. Bu gibi durumlarda gaz kaçak testi yaptırmak gerekir. Mutlaka gaz kaçak testi yaptırmayı unutmayın.

Egzozda delik varsa motordan çıkan gazlar  LPG gibi kokabilir. Egzozunuzun sağlam olduğundan emin olmakta fayda var.

LPG tankı üzerindeki şamandıra yoğun LPG kaçakları olması durumunda otomatik olarak gazı keser. Ancak bu gaz kesim olayının olması için gazın çok yoğun bir şekilde kaçıyor olması gerekir. Az kaçaklarda bu sistem pek işe yaramaz. LPG kullanıcıları, makine ile detaylı bir biçimde tartarak kaçak olup olmadığına bakılmalıdır.

Kullanılan LPG katkılı/ yağlı ise regülatör veya başka yerlerin yağlanmasına yol açar. Yağlanma ısındığında da koku yapar.

LPG Regülatörü arızalı ise motora normalden daha çok gaz gönderir. Bunun sonucunda ise hem araba içinde gaz kokusu olur hem de motorun bozulmasına sebebiyet verir.

Bunları okudunuz mu?

Lpg Gaz ve Benzin Kesici Arızası Nasıl Anlaşılır? Yazıyı okumak için tıklayın.
Lpg Map Sensörü Arızası Nasıl Anlaşılır, Belirtileri Nelerdir? Bu konu hakkımızda yazımızı okumak için tıklayın.

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir