Dizel Araç Neden Siyah Duman Atar?

Dizel Araç Neden Siyah Duman Atar

Ani Hızlanma ve Yüksek Devirlerde Siyah Duman Atması

Siyah duman sorunları aracın fazlaca zorlanması ile alakalı olabilir. Araç gaz pedalından aldığı tepkiler ile hava yakıt karışımını ayarlar. Ani hızlanmalar veya gaza basınca egzozdan duman gelmesi durumu tipik bir yakıt yanma problemidir. Aniden gönderilen fazlaca yakı ve havanın bir kısmı tam olarak yakılmadan atılır ve bu durum siyah duman olarak açığa çıkar. Yakıt ya da arıza ile ilgisi yoktur fakat fazla miktarlarda ise yine de bir servise göstermekte fayda vardır.

Yakıt Sistemi Arızaları

Aracın pompa elemanları ve enjeksiyonları gibi yakıt sistemi parçalarında oluşabilecek olası arızalar, aracın yakıt yanma kalitesini düşürür. Bu durumda araçta performans kaybı, tekleme, rölantide bozulmalar ile bilikte duman problemini de beraberinde getirir. Tüm yakıt sistemi parçalarının kontrol edilmesi sorununuzun düzelmesini sağlayabilir.

Egr Arızaları

Bu parçada gelişebilecek bir arıza durumunda araçlarda siyah duman atma artışları ve dengesiz çalışma durumları görülebilir.

Kullanılan Yakıt : Dizel yakıt , kalitesiz olması ve içinde bazı katkılar olması durumunda duman atma problemleri artabilir. Yakıt aldığınız yeri değiştirerek durumu tekrar değerlendirmeniz önerilir. Dizel Motor Siyah Duman Atarsa Mutlaka kontrol ettirin.

Hava Durumu

Siyah duman  motor soğukken sabahları ilk çalıştırmalarda görülür. Kış aylarında siyah duman atma artar. Bunun sebebi hem hava hem de araçla alakalıdır. Araç sabahları soğuk havada araç rölantisini düzenlemek adına yakıt ve kara karışımını daha zengin olarak yanma odasına yollar. Bu durum yakıt yanma kalitesini düşürerek siyah duman çıkma sorunlarına neden olabilmektedir.

Benzinli Araç Neden Siyah Duman Atar?

Benzinli araçlarda siyah duman çok nadir görülür. Çoğunlukla mavi ya da veya egzozdan beyaz duman çıkması nedenleri sorunu daha sık görülebilir. Siyah duman benzinli araçlarda ateşleme ve yakıt yanma sistemlerinde bir problem olduğunun göstergesidir. Enjektör, buji ve ateşleme kontrol edilmelidir.

Etiketler : , ,
Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir