Enjeksiyonlu Arabada Gaz Ayarı Nasıl Yapılır?

Enjeksiyonlu Arabada Gaz Ayarı Nasıl Yapılır?

Enjeksiyonlu Arabada Gaz Ayarı Nasıl Yapılır?

Enjeksiyonlu Arabada Gaz Ayarı Nasıl Yapılır?

Enjeksiyonlu araçlara LPG yani gaz taktırılırsa bu sistemin sıralı sistem olması tercih edilmelidir. Bu sistemin amacı benzinli araçların sistemi ile paralel çalışmasını sağlamaktır. Peki Enjeksiyonlu Arabada Gaz Ayarı Nasıl Yapılır?

Bu sistemin takılı olduğu araçlar çalıştırılmak için marşa basıldığında benzin ile çalışır sonrasında ise LPG’ye geçiş yapmaktadır. Enjeksiyonların amacı, araç içerisine giren yakıt ile havanın ölçülerek eşit miktarda enjektörler tarafından üflenmesini sağlamaktır. Havayı ölçer ve beyine ileterek bu hava için gerekli yakıtın belirlenmesini sağlar.

Gaz Ayarı Nasıl Yapılır?

Bu püskürtme işlemi LPG taktırıldıktan sonra onun için de otomatik olarak hesaplanmalıdır. Tabi bu hesaplamanın doğru bir şekilde yapılabilmesi için gaz ayarının mutlaka yapılması gerekiyor. Gaz ayarı yapılmamış olan araçlarda araç çok fazla gaz tüketimi yapılır ya da motora gerekli gaz gitmediği için çalışırken sorun yaşanır. Kilometre başına olması gerekenden fazla gaz tüketen bir araç var ise bu ayarın bozulmasından ya da doğru şekilde yapılmamasından kaynaklanır.

Enjeksiyonlu araçlara sıralı sistem gaz takılmaktadır. Sıralı sistem ayarı genelde LPG’nin markasına göre otomatik olarak belirlenmektedir. Aracınıza ilk defa  sıralı sistem gaz taktırdıysanız son işlem olarak bir program aracın beynine gönderilir. Bu sistem için gerekli verilerin alınması için aracın benzin değerlerinden sağlanır.

Aracın normal yakma işlemini yapması için gerekli olan yakıtın ne kadar olduğu belirlenmiş olur. Sonrasında bilgisayar yardımı ile enjeksiyonlu araç için gerekli gaz ayarı yapılır ve aracın beynine yüklenir. Bu ayarı, sürücülerin sağlıklı bir şekilde yapması pek mümkün değildir. Bu yüzden mutlaka bilgisayarlardan yardım alınması gerekir.

Bunları okudunuz mu?

LPGli Araçlarda Tekleme Nedeni Nedir? Yazıyı okumak için tıklayın.

Lpg Isı Sensörü Arızası Nasıl Anlaşılır? Bu konu hakkımızda yazımızı okumak için tıklayın.

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir