Otomatik Vites Araba Neden Stop Eder?

Otomatik Vites Araba Neden Stop Eder?

Otomatik Vites Araba Neden Stop Eder?

Manuel vitesli arabaların stop etmesine çok rastlanır. Bunun sebebi çoğunlukla debriyaj ile gaz pedalı arasındaki ayarı yakalayamamaktadır.Ama bazen otomatik araçlar da stop edebilir. Peki Otomatik Vites Araba Neden Stop Eder?

Bazen aracın içerindeki yük bazen de sistemsel bir arızadan dolayıdır. Otomatik vitesli araçlar bazen hızlı giderken ani yavaşlama yapıldığında tekleyebilir ve sonrasında stop eder. Bu tamamen sistemsel bir arızadan kaynaklanır.

Ancak yokuş çıkarken stop etmesi ise aracın yükü çekememesi ve zorlanmasından dolayıdır. Otomatik vites arabaların stop etmesinde en büyük etkenlerden birisi de aracın gaz kesmesidir bunun da çeşitli sebepleri bulunabilir.

Aracınızın stop etmesi sizi korkutabilir ve şanzımanın dağıldığını düşünebilirsiniz ancak çok korkulacak bir durum değildir. Çoğunlukla servise götürerek bu sorun çözülebilir. Ama bazen servisler oldukça maliyetli olabilir ve stop etmesinin sebebini bulamayınca baştan sona araçtaki parçayı yenilemek zorunda kalırlar. Bundan önce bir ustaya giderek yakıt yolunu ve beyne giden kabloları  kontrol ettirmek fayda sağlayacaktır.

 Otomatik Vites Araçlar Neden  Stop Eder?

1-Yakıtın kalitesiz olması sebep olabilir.Belirli yerlerde kirlenmeler oluşacaktır ve zamanla motora giden yakıtta azalma olacaktır. bunun sonucunda ise aracınız zorlanacak stop edecektir.

2-Kontak termiğinin arızalı olması. Kontak termiği de aracınızın stop etmesine sebep olabilir.

3-Gaz kelebeği kontrol ettirilmeli.Bu sorun için en ideal çözüm: gaz kelebeğinin temizlenmesidir. Otomatik araçların gaz kelebeklerinin düzenli olarak temizlenmesi aracın daha uzun süre arızasız çalışmasını sağlar.

4-Aracın krank sensörünün arızalanmasıdır. Bunu çoğu servisin anlaması güçtür. Böyle birsorun ile servise başvurulduğunda ilk değişilen parça bu olacaktır. Sağlam olsa bile ilk olarak değiştirilmeli.

5-Emme manifoldundan kaçak olması da aracın stop etmesine sebep olacaktır

6-Sente problemi de bu tarz bir sorunda çok sık rastlanan bir durumdur.

7-Bobinlerin arıza vermesi de aracı stop ettirebilir ancak bobin arızalarında aracın uyarı kodu yanar ve bu arızayı anlaşılır.

8-Bujilerin arızalanması da  aracın stop etmesine sebep olabilir.

Bobin ile buji arızaları bilgisayar üzerinden bulunabilecek arızalardandır ancak diğerleri bilgisayar ile anlaşılmaz. Onları anlamak için kesinlikle uzmandan destek almak gerekir.

Bunlar İlginizi Çekebilir

Otomatik araç nasıl kullanılmalıdır? Bu konu hakkında yazımızı okumak için tıklayın

Otomatik şanzıman arızaları nelerdir? Okumak için tıklayın

 

Etiketler :
Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir