Dizel Yakıt Pompası Arıza Belirtileri Nelerdir?

Dizel Yakıt Pompası Arıza Belirtileri Nelerdir?

Dizel Yakıt Pompası Arıza Belirtileri Nelerdir?

Dizel araçlarında bakım ve onarımı yapılmalı ve hatta diğer araçlara oranla daha dikkat edilmelidir. Aracın yakıt pompasının sorunsuz bir şekilde çalışıp çalışmadığı en önemli konudur. Çünkü dizel aracın en önemli aksamı yakıt pompasıdır. Yakıt pompaları dizel araçların en hassas aksamlarıdır ancak en ağır şekilde çalışan aksamlarıdır da. Bunlardan dolayı dizel araçlarda en çok karşılaşılan arıza, dizel yakıt pompası arızasıdır. Peki Dizel Yakıt Pompası Arıza Belirtileri Nelerdir?

Dikkat edilmesi gerekilen en önemli şey araçta kullanılacak olan yakıt ve yakıtın ne kadar kaliteli olduğudur. Araç yakıt sistemi parçaları ve aksamları yine yakıt ile yağlanmalı başka bir bileşen kullanmamalıdır. Yakıt sisteminin iyi yağlanmaması sistemin aşınmasını ve aracın performans kaybına yol açar.

Araçta başka nedenlerden dolayı da yakıt pompası sorunu görülebilir. Bu nedenle bu problemlerin belirtileri bir sürücü tarafından iyice kavranmalıdır.Bu belirtilerden bazıları şöyledir:

1-Araç ilk marşta hemen çalışmaz (birkaç defa marş yaparak çalıştırılabilir.)

2-Araç rölantideyken sarsıntılı bir şekilde ya da tekleyerek çalışır.

3-Çalışma ve sürüş esnasında akara bir duman çıkarması ya da rölanti durumunda iken göz yakan beyaz bir dumanın oluşturabilir.

4-Enjektörlerde yaşanan yakıt miktarı düşüklüğü sebebiyle aracın performansı düşer ve aracın çekim gücü azalır.

5-Depoda az yakıt var iken araç kullanımı dizel yakıt pompası sorunlarına yol açabilir.

5-Araç park halinde çalışıyor iken motor sesinin veya rölanti devrinin kendi kendine dalgalanması ile yakıt kısmında bulunan basınç ayarlayıcı olan valf arızalanır ve çeşitli nedenlerden dolayı yüksek basınç pompasının çevresinden yakıt kaçırır.

Bunları okudunuz mu?

Benzin Pompası Arızalanırsa Ne Olur Bozulursa Ne Olur? Yazıyı okumak için tıklayın.

Benzin Pompası Arızası Nasıl Anlaşılır? Benzin Pompası Arıza Belirtileri Nelerdir? Bu konu hakkımızda yazımızı okumak için tıklayın.

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir