Enjektör İşemesi Tamiri Nasıl Yapılır?
Çoğunlukla işeme miktarına göre tamir seçenekleri değerlendirilir. Ancak çoğu durumda tamir değil değişim yapılır. Arızanın tipine göre tamir olup olmayacağı netleştirilir.
Enjektörün Normalden daha fazla yakıt püskürtmesi durumuna verilen isimdir. Görsel 1 de bu durumun nasıl gerçekleştiği ve olması gereken miktarlarını görebilirsiniz.
Oldukça belirgin olarak hissedilir.Ancak çoğunlukla başka arızalar ile karıştırılabilir. Aşağıda Dizel ve Benzin Enjektör işemesi belirtileri verilmiştir:
Araç Çekişten Düşer,
az Yememe Sıklıkla Görülür
Egzozdan Duman Atma Görülebilir
Araçta Rölanti Sorunları Başlayabilir
Motor Sarsıntılı Çalışır
Motor Sesi Değişir
Yakıt tüketimi görülür
Araç Zor Çalışmaya Başlar
Enjektör işemesi tamir edilmezse ve bu şekilde kullanılmaya devam edilirse sonraları silindir kapağı, subaplarda hasar piston ve gömleklerde hasar ve piston erimesi gibi birçok arızaya sebebiyet verebilir. Bu arızaların hepsi oldukça ciddi ve hem zaman hem de maliyet açısından ağır olan arızalardır. Bu sebeple de konunun ciddiye alınması ve bir an önce çözümünün gerçekleştirilmesi gerekir.
Enjektör işemesi tamiri genelde tercih edilmez ancak enjektörün hangi oranda arızalı olduğuna ve parça fiyatına bağlı olarak değerlendirilerken tamirinin de mümkün olduğu durumlar vardır. Bu, tamamen parça söküldükten ve araç kontrol edildikten sonra tespit edilebilir. Eğer parça fiyatı makul ölçülerdeyse tamiri ile ilgilenmeyerek direkt olarak yenisi ile değiştirilmesi faydalı olacaktır.
İlla tamir edilecekse ve tamire uygunsa parçanızı, işin ehli, markalı bilindik enjektör tamir firmalarına tamir ettirmenizde fayda var. Böylece bu sorunun tekrarlanma olasılığını en aza indirgenmiş olur.
Enjektör Arızası Belirtileri Nasıl Anlaşılır? Yazıyı okumak için tıklayın.
LPG Enjektör Sesi Nasıl Kesilir? Bu konu hakkımızda yazımızı okumak için tıklayın.