Hasar kaydı uygulaması Sigorta Bilgi Merkezi tabanlı bir uygulamadır. Herhangi bir şekilde yanlış olduğunu düşündüğünüz ya da olmayan bir hasarın kaydının işlendiğini düşünüyorsanız ilk Sigorta Bilgi merkezine müracaat etmelisiniz.
Hasar kaydına itiraz edebilmeniz için sorgulamanın yapıldığı cep telefonu, Aracın plakası ve şasi numarası girilmesi gerekmektedir. Daha sonra itirazda bulunarak silinmesini talep ettiğiniz hasarın tarihini girmelisiniz.
Önemli olan nokta açıklama kısmına hasarın neden silinmesi gerektiğini ve yanlış olan noktaları açıklayıcı şekilde yazmanızdır. Bunun sebebi, Sigorta bilgi merkezi, sizin paylaştığınız bilgiyi sigorta şirketi ile paylaşmakta ve hasarın araştırmasını yapmaktadır. Talebinizin nedenini detaylı açıklamalısınız.
Ağır Hasar Kaydı sildirme işlemi ile aynı yerden ve aynı şekilde, ağır hasar kaydına da itiraz ederek silinmesi yönünde talep açabilirsiniz. Sigorta bilgi merkezine gelen taleplerin nerede ise yarısından fazlası içi boş taleplerden oluşmaktadır. Her araç kullanıcısı, kendinden önceki sahibinde olan hasarın, yine kendinden önceki sahibinin beyanı ile yanlış yazıldığını düşünmekte ve çıkan sonuçla hayal kırıklığına uğramaktadır.
Araçta boya bile yok fakat hasar kaydı var diye düşünebilirsiniz. Ancak bir araçta hasar illa ki görünen bir hasar (kaporta hasarı ) olmak zorunda değildir. Alttan hasar alarak kaldırıma vurma şeklinde bir hasar oluşmuş olabilir ya da aracın aküsü, stepnesi teybi vs çalınmış ve bu sebeple hasar kaydı almış olabilir.Hasar kaydı sadece kaporta boya hasarlarında değil, diğer tüm hasarları kapsayacak şekildedir.
Birçok sigorta şirketi mini onarım hasarlarnı da tramere girmektedir. Bu hasarlar 5664 sorgusunda görünmekte ve itiraz taleplerinin de bir çoğunu oluşturmaktadır. Bazı firmalar mini onarım hasarlarını tramere girmese de hala birçok firma bunu uygulamaktadır.