Triger kayışı kaç km de değişir?

Triger kayışı kaç km de değişir?

Triger kayışı kaç km de değişir?

Motorlu araçlarda kullanılan birtakım parçalar taşıt için ve motor için hayati ehemmiyet talep etmektedir. Triger kayışı olarak öğrenilen parçada bu stil ifade edilen parçalardan yalnızca biridir. Sanayi de giderekme kayışı olarak da öğrenilen bu parça motordaki hareketin kendi içerisinde aktarılmasını da sağlamaktadır. Bu parça motorun ilk hareketi ile beraber çalışmaya başlayıp motorun stop edildiği ana kadar sürekli çalışır. Motor parçaları içerisinde kullanıma bağlı kilometre de değiştirilmesi gereken parçalardandır.

Triger kayışı motorun içerisinde dönen en büyük parça olan krank milinden almış olduğu hareketi tuhaf kam miline iletir. Tuhaf kam mili trigerden almış olduğu hareket ile supapların açılıp kapanması sağlayarak motordaki emme-sıkıştırma-ateşleme-egzoz zamanlarının oluşmasını sağlamaktadır. Motor içerisinde elde edilen bu zamanlar ile beraber motordaki efor elde edilmiş olur.

Triger kayışı kaç km de değişir

Triger kayışının kullanımına bağlı olarak alana gelen aşınma, yırtılma, çizilme, deformasyon ve fiziki metamorfozlara bağlı olarak değiştirilme operasyonunun yapılaması gerekir. Kayışın metamorfoz süresi ile alakalı olarak her marka kendi tanımlamış olduğu zamana göre taşıt kullanıcısı kayışı değiştirmesi gerekir. Vasati kayışın metamorfoz süresi bir hayli markada 60.000 kilometre olup zaman bazlı olarak 4 sene gibi bir zaman dilimi verilmektedir. Taşıtınızdaki triger kayışı 4 senelik müddeti doldurmuş ve hali hazırda tanımlanan kilometre’ye gelmemiş olsa dahi değiştirilmesi gerekir. Malzemenin yapısına bağlı olarak muhtelif hava şartlarından etkilenen kayışlar 4 senelik zaman zarfından muhtelif fiziki deformasyonlara uğrayabilmektedir.

Bunları okudunuz mu?

Triger kayışı arıza belirtileri Yazıyı okumak için tıklayın.

En iyi triger seti markası Bu konu hakkımızda yazımızı okumak için tıklayın.

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir