Araç Klima Gazı Ne Kadar Gider, Kaç Yılda Biter?

Araç Klima Gazı Ne Kadar Gider, Kaç Yılda Biter?

Araç Klima Gazı Ne Kadar Gider, Kaç Yılda Biter?

Araç klima gazı, bir kere doldurulduğunda bir kaçak olmaması durumunda onlarca yıl azalmayacak olarak düşünülür. Fakat durum hiç de öyle değil.

Araç Klima Gazı Ne Kadar Gider, Kaç Yılda Biter?

Klima Gazı, Sisteme basılıp %100 dolduktan sonra, ortalama olarak yıllık %5 ila 15 aralığında azalır. Bu değer aracın klima sisteminin ne kadar bakımlı olduğuna göre de değişir.

Bu sebeple klima gazı  her 2-3 yılda bir fark edilir düzeyde azalarak soğutma performansını düşürür, Her 5-7 yıl arasında ise tamamen biter. Bu durumun bakımlı ve yeni araçlarda daha uzun olduğunu söylemek mümkündür. Klima gazı, bakımları tam yapılmış bir araçta 4-5 yıl performans kaybetmeden çalışır ve bakımları devam ettiği sürece 10 yıla kadar dayanabilir.

Klima Gazının Daha Uzun Ömürlü  Olması İçin Ne Gerekir?

Klima sistemi, çoğunlukla  soğuk havalarda hiç kullanılmaz. Bu sebeple klima kompresöründe performansın azaldığı görülebilir. Üretici firmaların önerisi; kış aylarında olsa bile her hafta birkaç dakika kadar klimanın çalıştırılması yönündedir.  Bu şekilde hem klima sisteminde biriken bakteri ve mantar oluşumları önlenir hem klima gazı kullanım süresi uzar hem de klima kompresörü arızası en düşük seviyelere çekilmiş olur.

Yazın  klimayı kullanırken de  hatalar  bu sürenin kısalmasına sebep olabilmektedir. En sık yapılan hata araca biner binmez hiç cam açmadan direkt olarak klimayı açmaktadır. Ancak biner binmez klimayı çalıştırmak araç içindeki sıcak havayı soğutmak için klima kompresörüne fazladan yük bindirir ayrıca araç yakıt sarfiyatını da artırır. İçeride biriken hava değişmediği için de bakteri oluşumu artar. Bu sebeple aracın birkaç dakika camların açmak , yeni ve nispeten soğuk havanın araç içine girmesini sağladıktan sonra klima açmak gerekir.

Araç Klima Gazı Bittiği Nasıl Anlaşılır, Biterse Ne Olur? konusu hakkındaki yazımızı okumak için buraya tıklayın

Klima Kompresörü Arızası Nasıl Anlaşılır? konusu hakkındaki yazımızı okumak için buraya tıklayın

Etiketler : ,
Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir