EDC Şanzıman Arızaları

EDC Şanzıman Arızaları

EDC Şanzıman Arızaları

Otomotiv üreticileri her çıkardıkları modelde alıcılarının arzları yönünde geliştirmeler yaparak bu modelleri üretmektedirler. Bu arzlar genel olarak sürat, konfor ve ekonomik yakıt tüketimi alanında olmaktadır. Genel olarak bu parametrelerin sağlanması ismine vasıtalarda en tesirli olan birim şanzımanlar olmaktadır.

Üreticilerin daha süratli ve daha ekonomik yakıt yakan taşıtların imalinde ortaya çıkardıkları şanzıman tiplerinden birisi EDC şanzımanlar olmaktadır. Genel olarak çift kavrama biçiminde çalışma ilkesine sahip olan bu şanzıman tiplerinde ne yazık ki bazı meselelerinde oluşabildiği gözlemlenmiştir.

EDC Şanzıman Arızaları Nelerdir?

Genel olarak EDC şanzımanlarında belirmekte olan kusurlar muhakkak bir km kullanımından sonra ortaya çıkmaktadır. Bu kusurlar şanzımanın kendisini kilitlemesi ya da vasıtanın vuruntu yapması biçiminde seyir edebilmektedir. Aynı zamanda mekanik ya da hidrolik şivelerde de oluşabilecek arızaların gözlemlenmesi yeniden bu şanzıman tiplerinde muhtemel olabilmektedir.

Mekaniksel olan arızalar daha çok yıpranmalardan kaynaklanmaktadır. Anlamaların ya da disklerin eskimesinden dolayı ortaya çıkan bu arızalar neticeyi EDC şanzımanlar işlevlerini sıhhatli olarak yerine getirememektedirler. Aynı zamanda bu yıpranmaların ileri ebatlara yükselmesi vasıtanın öbür birimlerinde de arızalara yol açması muhtemel olabilmektedir.

Yeniden EDC şanzımana sahip olan vasıtalarda görülen arıza kaynaklarından bir tanesi hidrolik şive ve beyinlerden kaynaklı olabilmektedir. Bu arızalar teçhizatsal ya da yazılımsal meselelerden kaynaklı olabilmekte ve vites geçişlerinde bir hayli negatif vaziyete tesir oluşturabilmektedir.

Bunları okudunuz mu?

CVT Şanzıman Sorunları Yazıyı okumak için tıklayın.

CVT Şanzıman Nedir? Ne İşe Yarar, Nasıl Çalışır, CVT Şanzıman Çeşitleri Nelerdir ? Bu konu hakkımızda yazımızı okumak için tıklayın.

Yorum Yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir